International seminar 'Leadership in Quality Improvement'

11 mei 2017, Erasmus Paviljoen, Rotterdam

DIT CONGRES IS HELAAS KOMEN TE VERVALLEN.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over wanneer dit seminar wel plaatsvindt, mail dan uw gegevens door naar zorgvisiecongressen@bsl.nl

 

Waar begint en eindigt patiëntveiligheid? Hoe kunt u continu bezig zijn met het verbeteren van kwaliteit in de zorg? Hoe maken we patiëntveiligheid concreet, praktisch toepasbaar en toetsbaar?

Zorgvisie en het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur organiseren het international seminar Leadership in Quality Improvement. Speciaal voor u komen Carol Haraden (vice president IHI) en Jason Leitch (Clinical Director The Scottish Government) naar Nederland uit respectievelijk de Verenigde Staten en Schotland.

                     

 

Het Institute for Healthcare Improvement (IHI) is wereldwijd koploper op het gebied van onderzoek naar patiëntveiligheid en kwaliteitsverbetering. Carol Haraden neemt u mee in de uitgangspunten en de werkwijze van de IHI aan de hand van de Deming Circle toegepast op de zorg. Jason Leitch gaat op inspirerende wijze in op het verleden, het heden en de toekomst van kwaliteitsverbetering en u hoort alle ins en outs van zijn werkwijze in Schotland. De invoering van het Schotse patiëntveiligheidprogramma heeft onder andere de ziekenhuisinfecties met 80% verminderd!

 

Tijdens deze dag wordt ingegaan op:

  • De Triple Aim uitgangspunten van het IHI
  • Internationale best practices en excellente voorbeelden
  • Het Schotse implementatietraject van kwaliteitsverbetering
  • De visie van experts voor de Nederlandse praktijk
  • Leiderschapsontwikkeling, verbetertrajecten en reflectie

 

Kom naar deze internationale inspiratie dag waar ervaringen gedeeld worden en krijg concrete suggesties voor implementatie van kwaliteitsverbeteringen in Nederland.  U krijgt dé tips waar u morgen al mee aan de slag kunt. Schrijf u nu in!

 

Inschrijven

Prijsinformatie

Het is niet meer mogelijk in te schrijven voor dit evenement. Klik op de link hieronder voor een overzicht alle komende evenementen.

Kennispartner

 

 

 

Download hier de brochure van het

International Seminar Quality Improvement

Waarom deelnemen?

  • De Triple Aim uitgangspunten van IHI
  • Internationale best practices
  • Het Schotse implementatietraject

Accreditatie

Dit congres is goedgekeurd voor 4 punten door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN). 

Deel online